Sunday, 11 November 2012

Hiking!

Semlm..around kul 10 ke 11 mlm mcm tue kazen aku (kak g) kol ajk g hiking kat Bukit Jambul(BJ)..
mula2 aku mcm 50-50 nk g..pastue last2 aku decide utk join diaorg..yelah bkn slalu duk wat
aktiviti mcm nie kan..lgpown dh lama xhiking..

pg nie..seawal 6.35 pg kitaorg memulakan perjlnan ke BJ (bajet jauh je kan..haha)


semangat gilos nak hiking...haha...otw ke tmpt tue mcm2 bnda lawak jdik..
smpai je tmpt tue...xdelah rmai org sgt..mybe weekend..org pilih utk trik selimut dr hiking kot(memandai je..haha)







mula2 masing2 steady lg..yelah pepg semngat dowh..
trek hiking pown boleh than mencabar..kalau kaki xkuat xley p gak wei..


~memulakan aktiviti~



~berehat jap~

~trekking~

tp dpt tgk kehijauan hutan buat aku rasa best gilos..
tp xlama..aku yg surrender dlu...nak muntah kot wei..
tp kazen2 n adk aku hati kental...depa je berjaya jejak smpai ke ats puncak..
kalau tnggu aku mmg xsmpailah jwb dia...
tp aku tabik spring kat depa,terutama eddy n alif..cpt gila depa pnjat bukit tue
kazen aku lg 2 org (kak g n lia) depa pown steady ja..xdaklah semput mcm aku..sobsss!


sementara tnggu depa trun..aku lyn blues sesorg kat tgh2 alam tue..tkutlah juga..mana tau
kot2 ada binatang berbisa..tp alhamdulillah xde apa..

 ~lyn bluess~
(xde keje sgtlah nie)

lepas pada duk tunggu2 tue adelah m.cik nie smbng2 ngn aku (buatlah baik..mana tau dia berkenan buat menantu..gatai! haha)..dh sembang2 ngn m.cik tue..duk sat aku nk smbung hiking..
elok di tgh jln..kazen2 aku suma duk turun..so patah blik ler jwbnya..

lepas je berjaya turun(over gila aku..mcmlah smpai ke puncak nun)
time to snap2 picxa lg..haha

~pic kenangan~
(muka aku pown dh super duper bulat)

elok selamat masuk kedlm keter..
kitaorg serbu Kayu Nasi Kandar(sempoi x??haha)

pastue kitaorg buat kedai tue mcm kitaorg punya..
abaikan org sekeliling nk kata apa..ada kitaorg kesah??

~menunggu sarapan~

~air kitaorg pling byk..xpdn ngn org~

~tosai~


kitaorg mkn2..smbil sembang...dh settle mkn..kitaorg pown angkat kaki..tnggu lg..
kesimpulannya..aktiviti xterancang nie mmg best..

~credit to kak g~

hope lepas nie dpt buat bersama2 lg..kalau de kazen2 aku dr melaka,sarawak n negeri 9 tue join lg gempak...xpe..pasnie plan elok2..angkut depa suma skali..hehe..
alhamdulillah juga..kaki aku yg pth dulu nie xbuat hal..hehe..nasiblah..
dhlah..nnti2 aku bebel lg.. :)

p/s: thx kak g blanje mkn :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...